Wilhelm Wiberg - 82

Ålder:
Stad: Göteborg
Team: Blue Flag Racing
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 10
Bästa placering: 1
Vinster: 1
Pallplatser: 1
Karriärpoäng: 169

Biografi

Yrke: Teknisk specialist inom autonoma fordon

Bakgrund: Jag har alltid haft ett stort bilintresse och älskar fortfarande att köra bil. Min fru suckar ofta uppgivet när hon ser att jag återigen ser ett Youtube-klipp om en ny bil, tittar på klipp från ett race, drömmer mig bort i en bilkonfigurator hos ett av mina favoritmärken eller sitter och läser på bil-/racingforum. Bilspel var från början ett sätt att kunna köra bil innan jag fick köra på riktigt, men är nu ett förhållandevis billigt och enkelt sätt att få köra adrenalinstinna race med folk som också tycker det är kul.

Jag började köra bilspel i ung ålder, då med tangentbordet till Amiga 500. Minns faktiskt inte vad spelet hette, men det var nog inte vansinnigt många pixlar på skärmen samtidigt.. Skaffade min första ratt nån gång slutet av 90-talet för att kunna köra Colin McRae rally på ett bra sätt. Den hängde med under flera år, men när jag tog körkort och kunde köra själv och sedan World of Warcraft kom in i bilden (och tog MYCKET tid) så slutade jag i stort sett helt med bilspel under några år. När Gran Turismo 5 kom till Playstation 3 så flammade kärleken upp igen och jag uppgraderade till en Logitech G27 och började spela mer igen.

iRacing kom upp på min radar 2013 då en kompis också fått upp ögonen för simracing och tipsade om att iRacing verkar grymt om man vill köra mot andra online. Skaffade ett provabonnemang och blev överraskad över hur kul det var och hur seriöst folk tog det. Familjelivet och jobbet tar mycket tid, men försöker klämma in körning när det går. Tog i år steget upp till lite mer seriös utrustning då jag känner att jag kommer fortsätta köra – det är få saker som är så roliga, ger så mycket adrenalin och ändå är så lättillgängligt som att gå ner i källaren och sätta sig och köra ett race.