Peter Johansson - 62

Ålder: 56
Stad:
Team:
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 8
Bästa placering: 18
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 7

Biografi

Yrke: Systemutvecklare i stordatormiljö

Mitt intresse för racingspel kommer från att redan i barnaåren få följa med mina föräldrar och äldre bröder med ut och titta på racing på de svenska banorna. Min debut gjorde jag på Kinnekulle Ring 1970. Sedan följde F1 loppen på Anderstorp åren 1973 – 78. Sedan dess har jag följt F1 via TV, med undantag för Spa förra året då jag och mina bröder var på plats.

 

När det gäller racingspel/simracing började det hela i mitten på 80 talet med ett spel på Unisys B25 som, om jag minns rätt hette Accolade, monokromt dpel med tangetbord som enda möjliga styrning. Därefter blev det Microprose GP först med en joystick innan jag köpte min första ratt, tror att det var Thrustmaster som var tillverkaren, hur som helst så gick bungycorden av efter ett tag så jag fick skruva isär den och reparera. Gjorde senare en investering i en ratt och pedalkombo från InterActiv Racing, jag kommer ihåg att den kostade hissnande 4500 kr och att ratten tillverkades av samma fabrik som gjorde rattarna till Lotus F1 team (och då menar jag original Lotus med Colin Chapman).

 

Den ratten tjänade mig väl fram till att force feedback rattarna kom ut. Tillbaka till spelen Hela GP serien och TOCA serien senare blev det avstickare till mer arcadliknande spel som Need for Speed, och andra spel av den typen, innan SimBin fick mig tillbaka på det ”rätta” spåret igen med Race Serien, GT Serien och STCC serien. Har även varit och nosat på GPL men hade väldigt svårt att kontrollera de bilarna, och dessutom gick mitt Vodoo kort i graven för tidigt.

 

Försökte mig på att köra lite online racing men avskräcktes snabbt av det demolition derby som det var i de flesta titlar. Hittade till sist iRacing 2011 (efter tips av dåvarande Radical föraren Rory Pentinen) och hittade där till slut en racing som mer liknar den som jag vill uppleva. Minns med förskräckelse, och visst mått av skam, mitt första race. Det var i Mazda på Lime Rock och när jag skulle släppa förbi ledaren i loppet in i första kurvan kom jag för långt ut, touchade gräset, spann och i processen tog jag med mig ledare i loppet. Det blev en utskällning utan dess like och jag vågade inte ut och köra race på flera veckor minns jag.

Det var väl lite kort om vad jag testat på under åren, har utelämmnat ett stort antal racingspel och alla andra spel, tyckte det blev långt nog ändå.

//Peter