Magnus Vallström - 666

Ålder: 33
Stad: Skellefteå
Team:
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 6
Bästa placering: 5
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 94

Biografi

Mitt intresse för racing väcktes så smått i unga år då F1 rullade på TV:n. Sporadiskt kunde man trilla över ett race. Ett särskilt race som alltid kommer vara speciellt och som etsat sig fast i minnet är Monacos GP. När bilarna svischar förbi genom tunneln kommer alltid vara ett starkt minne. Ett annat minne är den fruktansvärda kraschen där Ayrton Senna miste livet. Där och då i ung ålder hade man inte riktigt begreppen om hur farligt F1 faktiskt var och är.

Även om man alltid tyckt att det varit ganska intressant med racing så fick detta intresse ligga vilande i ca 20 år. Då ingen i familjen hade någon direkt kärlek till detta så blev det helt enkelt så att det försvann.

2010 skulle visa sig bli året då jag började få upp ögonen för racingen på allvar igen. Av en slump så råkade F1 2010 inhandlas till PS3:an. Av ytterligare en slump så råkade jag springa förbi Webhallen då jag för tillfället bodde i Stockholm. De skulle anordna en Time Trial tävling på nämnda spel där det gick ut på att sätta snabbaste tiden inom 3 varv. Bäst tid skulle vinna en splitterny TV. Sagt o gjort så åkte jag hem och började nöta varv efter varv på Catalunya. Det jag däremot inte tänkte på var att Webhallen troligen skulle utföra denna tävling med ratt och pedaler. Jag körde med handkontroll. Dagen kom och mycket riktigt, ratt och pedaler. Jag var en halv sekund ifrån TV:n. Men intresset hade väckts. Och G27:an såg otroligt tuff ut. Av outgrundliga anledningar skulle dock starten av simracingkarriären vänta på sig.

2013 var året då jag en dag satt och surfade runt på Youtube då jag av en ren slump snubblade över några videos från Apex Online Racing (ett onlineracingcommunity). Dessa människor körde alltså onlineliga och klippte sedan ut alla förares POV:s och ihop till ett ”riktigt race” för att sedan lägga på kommentering i efterhand. Ett otroligt jobb. Jag var frälst. F1 2013 inhandlades och som den tävlingsmänniska jag är letade jag direkt upp någon liga jag kunde börja köra i omgående.

Ca 3 år senare så hade jag avverkat ett flertal säsonger i AOR:s högsta division. Där och då kände jag att det började vara dags att testa något nytt. F1-spelen var roliga, men tyvärr fullt av buggar. Oerhört dålig nätkod vilket resulterade i lagg och disconnects. Och det värsta utav allt fanns det mycket fuskare. Jag hade fått nog och det var dags att testa något nytt. Valet stod nu mellan Assetto Corsa och iRacing. Jag hade tittat tidigare på iRacing på Youtbe och var väl helt ärligt inte superfrälst. Så jag gav mig på AC till att börja med. När tiden numer är begränsad så kände jag ganska snabbt att jag inte hade tid att sitta och pilla med mods och annat stup i ett. Dessutom var onlinecommunityt väldigt begränsat vilket gjorde att jag valde att ge iRacing en chans.

Jag behöver säkert inte berätta att jag blev helfrälst av iRacing. Helt klart det bästa jag varit med om. Onlinerace i överflöd. Underbart. Dessutom ett ratingsystem som gör att folk kör (nåja) rent samt att man ofta hamnar med de som är i samma klass som en själv.

Det enda jag kände saknades var en ordentlig samlingspunkt för oss svenskar som älskar iRacing.

Med denna historia i ryggen så sitter jag nu inte längre med en handkontroll och F1 2010. Nu är det ALU-rigg. Fanatec-prylar och rift. Och dessutom grundare till Swedish iRacing League.