Magnus Asp - 2

Ålder: 49
Stad:
Team:
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 6
Bästa placering: 8
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 51

Biografi

Hej. Magnus Asp heter jag, 49år, fru och 2 tjejer på 9 & 13.

Jag har verkligen hittat en ny hobby i detta med simracing. Jag har ett väldigt stort intresse för motorsport och har tävlat många år i gokart. Min äldre bror bedriver gokartuthyrning i Helsingborg så ibland får man åka dit och leka av sig lite. Tyvärr tog min racingkarriär slut efter allt gokarttävlande då jag inte kunde ta steget upp till större bilar pga av som så många andra, pengabrist😥.

Då jag älskar tävlingsmomentet började jag så smått med en begagnad g25 ratt och en wheelstand till soffan och köra lite F1 på ps3. Skoj men inte så realistiskt.

2015 gick jag med i iracing då jag även byggde mig en rigg ute i mitt varmförråd/verkstad. Idag har jag en thrustmaster t500 ratt och pedaler med 3 27 tums skärmar. Hade varit skoj att prova VR och se skillnaden. Har förstått att det är lättare att hitta apex och bromspunkter men jag vet inte, bara vad jag läst.

Med hus, familj och allt därtill blir det inte så mycket racing som jag velat så därför har jag kört mest ruf cup där det är fixed setup. Har inte tid att leta inställningar hela tiden. Hade önskat denna serie hade varit fixed så det helt hade varit förarprestationen som avgjorde.

Då jag är helt nollställd på datorer så e mycket hebreiska för mig vad gäller ladda setups mm. Hade varit kul att få deltaga i ett team så man fått lite hjälp på vägen, för ofta om man frågar någon om setups vill dom inte delge för dom håller det inom teamet. Nu blev det långt. Tycker detta är en väldigt trevlig serie att köra i med många duktiga förare och cleana race. Längtar redan till säsong3.

Aspen.