Josef Fällgren - 10

Ålder: 21
Stad: Uppsala
Team: ineX Racing
Mästerskapstitlar: 1
Körda race: 8
Bästa placering: 1
Vinster: 10000
Pallplatser: 7
Karriärpoäng: 242

Biografi

Racingintresset började tidigt under barndomen genom M.Schumachers oförglömliga dominans under tidigt 2000-tal i F1. Intresset för sporten och det allmänna intresset för bilar har alltid funnits där sedan dess och följdes upp med att själva börja köra med ratt och pedaler runt 10-års ålder genom F1 2002 på dator. Under den tiden var intresset stort för att skapa realistiska krascher i spelet snarare än att tävla och nå mållinjen först…detta då mot AI självklart!

Under tonåren försvann motorracingen helt för mig på datorn (trots att jag tittade på F1-säsongerna på TV) då jag höll mig till andra genrer inom dator så dödtiden utan ratt och pedaler var lång. Sedan under våren 2016 kröp intresset fram sakta men säkert igen och jag letade realistiska spel/simulatorer för att kunna testa på. Jag fick upp ögonen för iRacing efter många veckors letande och läsning i racingforum så jag registrerade mig och körde mitt första online race i maj 2016. Jag höll mig mycket till open wheel-racing då det F1 var mitt stora mål och lyckades redan efter 1 månad i Formula Renault 2.0 vinna mitt första broadcastade race där stora namn inom serien deltog. Efter vinsten tog jag mig sakta men säkert in i GT-bilar och framför allt GT3 där konkurrensen såg oerhört hård ut. Jag tänkte att “vilket bättre sätt att testa sig själv än att möta förare ifrån den absolut tuffaste racingserien?” 3 månader till hann passera efter tävlande i många oerhört konkurrenskraftiga race i GT3 innan racing teamet “ineX Racing” valde att sätta mig på en trial tid hos dem i ett antal veckor. De valde sedan att signera mig i januari 2017 efter 7 månader på servicen.

Nu 2 år och 150 race efter det första online-racet är jag mitt uppe i pågående säsong av iRacing GT World Championship där jag tävlar för “V-Racing ineX Racing Red”.

Under ordinarie tid är jag studerande på Uppsala Universitet där jag läser till Apotekarexamen. Jag har tidigare varit mycket aktiv inom fotboll och innebandy med inslag av ishockey så jag försöker, när tiden tillåter, att träna så gott jag kan på sidan av skolan och racingen för att hålla hälsan i schack.