Joel Voxberg - 21

Ålder: 35
Stad:
Team:
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 12
Bästa placering: 7
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 83

Biografi

Jag har sen barnsben varit galet motorsportintresserad. Leksaksbilar, trampbilar och Formel 1 på TV. Minns starkt Imola -94 där en viss Senna (som råkade vara min favorit) förolyckades.
Vi var tidiga med PC hemma och ett av det första bilspelen jag körde var Microprose Grand Prix. Efter att ha sett Days of thunder blev jag besatt av NASCAR och som tur va lyckades vi komma åt en kopia av Papyrus Nascar racing. Där kan jag stoltsera med att ha genomfört ett fullängds race på Talladega med enbart piltangenterna.
TOCA, GTR 2 är andra titlar jag körde innan andra intressen tvingade “simracing” i skymundan.

Formel1 försvann från fri TV, STCC blev tråkigt att följa och mitt intresse bestod av tjejer, Poker och MS Flight simulator. På något sätt kom intresset för Nascar tillbaka och efter att ha införskaffat en ratt (utan FB) och pedaler hittade jag iRacing. Det va dock så svårt att köra med en så dålig ratt att mitt intresse försvann och något annat kom emellan. Några år senare hittade jag på Youtube ett program om GT Academy och motorsportintresset tände åter igen på alla cylindrar. Jag köpte en G27 och en playseat placerade framför TVn och min PS3:a. Efter ett oerhört nötande så lyckades jag ta mig till den svenska uttagningen för GT Academy på en testbana utanför Arlanda. Detta var 2014. Jag kom inte längre än så men intresset för motorsport bara ökade och jag återvände till iRacing igen men den här gången med road racing som inriktning.
Och här är man nu med i Swedish Iracing League.