Fredrik Stertman - 87

Ålder:
Stad: Stockholm
Team: Kalles Endurance Racing Sweden
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 5
Bästa placering: 14
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 14

Biografi

Racing har alltid varit något som intresserat mig och som liten minns jag många gånger som jag tittat på F1, motogp och STCC med spänning trots att jag inte utan haft den blekaste aning om namn på varken förare eller Team. Det dröjde fram till 2010 innan jag riktigt började nörda ner mig i F1 som jag idag följer slaviskt tillsammans med WEC och IMSA.

 

Tittat man på den virtuella världen så har mitt intresse för spel funnits så länge jag kan minnas och har även speglat sig i mitt karriärsval som ”vuxen” där jag jobbar som 3D grafiker i spelindustrin.

 

Min pappas yrkesval och intresse har lett till att jag som barn alltid haft nära tillgång till ny teknik och speciellt på PC-sidan.

 

Mitt intresse för just bilspel startade när jag som 3-4 åring fick spela DOS-spelet Stunts och några år senare blev det Need for speed 1 som jag körde med en tvåhandsfattad flygstyrspak som min pappa kom över på en it-mässa.

 

Spelintresset har som sagt funnits hela mitt liv och jag älskar att nörda ner mig i detaljer och har spenderat mest speltid i ganska nischade simulatorer som ARMA, DCS, IL2, Rise of flight och iRacing.

 

Jag har varit medlem i iRacing sen april 2016 och gått från att sitta i kontorsstol med Driving force GT på single screen till att nu ha min hemmabyggda rigg med shakers, VR, OSW och hemmasnickrad Ratt i GTE stil. Inte för att det gör mig snabbare men allt för att få så rolig upplevelse som möjligt.

 

Kör min andra säsong i SIL i höst vilket jag verkligen ser fram emot och hoppas på bra resultat.

Ses på gridden!