Andreas Lewau - 123

Ålder: 44
Stad: Rimforsa
Team:
Mästerskapstitlar: 0
Körda race: 9
Bästa placering: 10
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Karriärpoäng: 38

Biografi

Född och uppvuxen i Mantorp med ett stort motorsport intresse. Så bra plats att växa upp på för mig. I mellanstadiet cyklade jag till Mantorp Park varje dag efter skolan, ja bara dom dagarna det lät ifrån banan. Det kördes mer på 80-talet än nu så det blev ofta. Det var bäst när det var Formel 3 och super saloon och nitlott när det var Abarth Cup. Tillslut lärde jag mig på ljudet vad som körde. Häftigast var Sko-Uno, det hördes. Och så vilt det var. I tonåren hängde jag på campingen på kvällarna och tittade på fulla skandinaver och lyssnade på bilstereo. Tack vare en Handbollskarriär fick jag även jobba på tävlingarna åt klubben i de sena tonåren. Bytet av latrinpåsar kan jag aldrig glömma fast jag vill. Jag provade lite motorsport som liten men det fanns ingen talang. Det fanns ingen talang i handbollen heller men i en lagsport är det lätt att försvinna och med mina 190 cm såg jag ju bra ut?

Ja köpte min första dator 1998. Datorer var helt ointressant för mig. I gymnasiet blev det ofta sovmorgon tisdagar då vi hade data först på morgonen. På tal om skola så hade jag maskinskrivning på schemat i sjuan. En analog, 1987, det var bortkastad tid. Så min datakunskap och intresse är lågt. När jag då köpte en var det actionquake som gällde men även Toca2 och Colin 1. När jag köpte GPL så blev det också en ratt men jag var inte mogen för GPL och körde alltid med chase kamera. Så det la jag undan till 2005. Sedan blev det unreal tournament och resten av colin serien. Need for Speed underground fick mig att börja växla själv. Man åkte omkring i någon stad och jag reta mig på att bilen körde på tvåan i 50. Sedan blev det GTR, GTLegends, GPL Demo 2004, rfactor. Det var GPL som var bäst och jakt för att bli negativ på rankingen. Körde hur mycket som helst och laddade ner banor, RE setups, och program som gjorde egna grooves i asfalten och fastnade för den äkta cockpit kameran. Här började även onlinekörat med GPL-Spot och GPLracer.de. 100% GPL 69 och GPL 65. Original 67 var för svårt online. Lyckades till och med vinna några ggr. Sedan kom GPL 66 och servarna blev fulla med folk och då insåg jag att det är så jag vill ha det jämnt. Så då blev det SSR forum och deras ligor och även rejsas STCC.

Det blev en ny dator med tre skärmar 2011 och så provade jag Iracing. Det blev 100% Iracing i flera år sedan. V8SC var favoriten och sedan GT3. Men en dator som började tröttna och setuper som blev okörbara var 12:e vecka gjorde att intresset försvann. Sedan dök dirt rally upp vilket tog all tid under nått år. Nu är jag tillbaka med samma dator och tycker att det är kul igen. Ny dator är på gång så fort priserna på grafikkorten går ner. Om man tittar på min statistik så ser man att jag kör sällan men ändå får ihop poäng då jag håller mig ifrån kontakter. Det är som under S2. Jag tog inga poäng på hastighet utan att top 20 i fart rör till det för sig. Jag kör helt enkelt som om jag ägde bilen. Men jag hoppas en ny dator under hösten ökar mitt intresse att träna inför loppen och att det kunde kapa en sekund per varv. Om nu inte mina tre barn och fru sätter stopp på det…