SiL-Awards

Säsongsavslut – meddelande från bossen:
“Jag tillsammans med Joachim och Andreas vill tacka så mycket för säsong 3. Det har tillkommit många nya förare och några har försvunnit, men stommen och kärnan i vårt community växer sig större och starkare hela tiden – vissa mer aktiva än andra. Men när tisdagen närmar sig är det i regel bra fart på vår discord och alla verkar trivas och ha kul tillsammans vilket är poängen med det hela!

Säsong 3 har bjudit på det högsta deltagarantalet hittils, både i totala anmälningar och folk som i snitt deltagit i racen. Då ska vi också komma ihåg att vi haft den längsta säsongen hittils med 10 raceveckor och totalt 13 race. Nu stundar juletid och lite paus från officiella SIL-race. Det vi kommer ge oss på någon gång efter nyår är ett race där vi ska försöka återspegla Daytona 500 – men för oss, något rimligare form.

Det är även fritt fram att arrangera Fun-races under uppehållet vilket uppmuntras av oss admins och säkerligen är uppskattat av hela communityt.

Förutom det så ser vi fram emot nästa säsong som just nu är i tidigt planeringsstadie. Vi siktar preliminärt på att dra igång denna i slutet av februari/början av mars. Mer info om detta kommer vad det lider.

Tills dess vill vi önska en god hjul och gott nytt år! Och kom ihåg att utan alla förare är SiL ingenting.

Med vänliga hälsningar,
Magnus Vallström


Nedan följer SIL-awards där vi vill höja några särskilt utvalda prestationer från denna säsong!

Mästare: Wilhelm Wiberg
“Wilhelm syntes tidigt på säsongen ha en nyfunnen pace och raceade hårt tillsammans med tidigare säsongers mästare. När de sedermera försvann så kunde ingen hota Wilhelm som stått för otroligt stabila insatser mer eller mindre hela säsongen. Lägg därtill en kvalpace som varit top notch så har han varit mycket svår att stoppa. Värdig mästare av säsong 3 av Swedish iRacing League och en vinnare av upplevelsen av IRL-endurance racing tillsammans med Stec.se”

P2: Stellan Lindeberg
“Startade säsongen fint och såg ut att vara en stabil gubbe att slåss om topp-5 placeringar. När andra halvan av säsongen tog fart så radades det upp pallplatser på löpande band där Belle Isle var höjdpunkten med en tredjeplats i featureracet och seger i sprintracet. Stabil och ren körning från Stellan gör att han tillslut landar på en mycket fin och respektabel andra plats i mästerskapet.”

P3: Andreas Dahlström
“Började säsongen lite knackigt om man jämförde mot hur förväntningarna låg från förra säsongen. Men Dahlström växte in i säsongen även han och var faktiskt den som allra längst utmanade Wilhelm om mästerskapstiteln. Detta rann dock ur sanden på Daytona då värsta tänkbara resultat landades och därmed rök både chansen till titeln men även andraplatsen låg ej längre i egna händer riktigt. Trea i mästerskapet är ändå riktigt starkt och Dahlström har visat sig vara en toppgubbe att räkna med framöver.

P4: Marcus Simonsson
“Marcus har i sina bästa stunder en riktigt bra fart men har i sina sämsta stunder en lite oslipad profil och resultaten är dock blandade med väldigt mycket högt och väldigt mycket lågt. Andra halvan på säsongen såg dock betydligt stabilare ut och downswingsen blev mer kontrollerade vilket gjorde att han tillslut kunde bärga en stark fjärdeplats i mästerskapet.”

P5: Victor Dravegård
“Vi har sedan tidigare säsonger vant oss vid att ständigt hitta Victor på podiet. Denna säsong skulle dock snabbt visa sig gå (i Victor-mått-mätt) tyngre. Victors stora erfarenhet och stabila körning tar honom ändå upp till en femte plats i mästerskapet även om det kanske varit mer motvind än medvind under säsong 3. Tar hem konstruktörsmästerskapet tillsammans med Wilhelm. “

Mästarteam: Blue Flag Racing
“Grattis Wilhelm och Victor! Ohotade segrare.”

Säsongens fair drive: Stellan Lindeberg
“Stellan har under säsongen haft flest race med minst incident poäng (där det varit lika har han varit bäst placerad). Lägg därtill att han aldrig varit ett ärende för domarna. Detta tycker vi är en väldigt fin bedrift och något vi värdesätter högt hos förare som representerar Swedish iRacing League. Bra kört Stellan!”

Säsongens gentleman(on track): Lars Rystedt
“Lars har kanske inte alltid varit snabbast på banan, men har alltid uppträtt på ett bra sätt och gjort sitt bästa för att underlätta för andra förare som där och då legat långt före. Detta är något vi värdesätter högt hos förare som representerar Swedish iRacing League. Bra kört Lars!”

Säsongens föredöme: Wilhelm Wiberg
“Wille har inte bara varit snabb på banan. Han har även alltid varit ett föredöme i paddock(Discord). Det spelar ingen roll om det är en medtävlande som vill ha tips eller hjälp. En admin som vill ha synpunkter eller en reporter som vill ställa frågor. Wille ställer alltid upp och är för oss ett riktigt föredöme.”

Säsongens driver improvement: Fredrik Stertman
“Fredrik började säsongen med att harva i de nedre regionerna av fältet  där första halvan av säsongen löd enligt följande: 24, 16, 39, 23, DNS. För att sedan av andra halvan av säsongen sakta men säkert etablera sig högre och högre i tabellen. Personbästa kom i sista racet på Monza med en riktigt fin åttonde position. Alltid kul att se när förare tar tydliga kliv framåt. Bra jobbat Fredrik!”

Speciellt tack till:
Carl Fredrik Hersoug
Marton Teilgård
Tor Anders Berven
Victor Dravegård
Rickard Allardh
Håkan Ågren 

“Det är lättare sagt än gjort att hitta frivilliga som vill hjälpa till. Dessa herrar har lagt åtskilliga timmar åt att titta och försöka göra rättvisa bedömningar säsongen igenom. Jag önskar jag kunde beskriva vilket engagemang och slit de bidragit med. Det enda vi kan säga är: Tack! Ni är alla guld värda.”

Tommie Aalto
“Tommie kom som ny förare in i säsongen och visade direkt bra fart på träningarna. När han sedan hörde att broadcasten inte skulle fortsätta från säsong två så erbjöd han sig att offra sitt eget deltagande för att själv ta sig an livesändning. Detta tills han av högst legitima skäl inte hade något annat val än att kasta in handduken ca halvvägs in på säsongen. Tack Tommie!”