Mästare säsong 3

Swedish iRacing League gratulerar Wilhelm Wiberg till titeln MÄSTARE SÄSONG 3 av Swedish iRacing League! 

Genom stabil och snabb körning genom hela säsongen bärgar Wilhelm titeln med ett race kvar att köra. Det är endast en rasad motor på Imola som är smolket i bägaren. I övrigt idel vinster, pallplatser eller någon udda plats utanför pallen. Utmärkt jobbat hälsar vi alla från administrationen av Swedish iRacing League. Som första pris har Wilhelm för utom titeln mästare ett pris i form av en track day tillsammans med STEC att se fram emot. Racing på riktig bana i verkligheten alltså.

Wilhelm har själv följande att säga när vi ringer honom för en kommentar. Det är en smått trött stämma borta från Daytona som svarar:

”Oväntat men sjukt roligt! Lite tråkigt förstås att det avgörs innan sista loppet, men samtidigt är det nog nyttigt för min allmänhälsa att inte vara så nervös ett lopp till. Daytona var jobbigt, väldigt nervöst innan… Vet inte ens varför, kör ju inte SiL för att vinna utan för att ha roligt (vilket jag har!) men när man ser att det är möjligt så är det så klart att man vill göra det. Känns som att jag vann på att vara stabil och ha jämna resultat, och det är sjukt kul för det är precis vad jag har velat förbättra, att inte göra dumma misstag själv och förstöra loppet.
Lyckades ändå göra det på Imola, vilket hittills är enda loppet där jag fick bryta då missen gjorde att motorn sprängdes senare i loppet. Men alla andra lopp har jag hållt mig från ödesdigra missar, sen är det klart att man gör mindre missar som gör att man tappar en placering eller så, men det är lättare att leva med.”

På frågan hur han firade totalsegern har Wilhelm följande att säga:

”Firar nog inte så mycket, men ser otroligt mycket fram emot att få köra tävling på bana! Har inte kört många gånger på bana alls och aldrig i tävlingssammanhang så jag går in med väldigt ödmjuk inställning till hela grejen, men jag ska försöka ha kul i alla fall!”

Efter den kommentaren hördes sedan något som vi tror var hans mekaniker som stormade in i rummet och hissade honom. Det blev allmänt stök och bök och jubel, därefter sång, sedan bröts samtalet. Gissningsvis blev natten lång och det där med att han inte skulle fira så mycket vet vi inte om vi tror på.

Med tre vinster, sex pallplaceringar och några fjärdeplatser och endast ett brutet lopp har vi alltså en ny värdig mästare som äntrar samma finrum som Calle Jansson och Josef Fällgren gjort i tidigare säsonger. 

Grattis än en gång!