Kungen av Spa

Inför racet på Spa Francorchamps surrades det mycket från Wilhelm Wiberg och Andreas Dahlström. De munhöggs och försökte psyka varandra om att titeln redan var avgjord till Wilhelms fördel. Många misstänker att det var taktiksnack från Andreas som gillar att slå i underläge och lägga all press på Wilhelm. Wilhelm kontrade något om ”nervös kista” vad det nu innebar.

Andreas tog pole position med Wilhelm och Jonas Bodin bakom. Men det skulle visa sig rätt fort vem som var kungen ikväll. Andreas gjorde en övertygande start och gick ut 100% och bara ökade. När racet var över gick han över mållinjen med nästan 10 sekunders marginal ner till Wilhelm som inte fick det där mysracet som han så gärna vill ha och är van vid. Wilhelm hade hård uppbackning från Stellan Lindeberg och Jonas Bodin, men när dessa två herrar körde ihop så passade Wilhelm på att smita förbi och överta andraplatsen. På tredje plats kom Stellan Lindeberg som nog var nöjd att ta sig i mål efter en lite hårig incident med Jonas när de kämpade om andraplatsen.
Grattis till de tre herrarna på podiet!

När vi möter Andreas i depån efter racet har han följande kommentar:

”Blev inte riktigt som förväntat, trodde jag skulle få häng från Wille framförallt o att vi faktiskt skulle få göra upp, men icke, fick luckan jag önskade från pole direkt o sen så hade jag ett stabilt race med få misstag”

Andreas var inte riktigt nöjd alltså, men det är väl så med de stora mästarna, de har alltid något de vill förbättra och den bästa kritikern är en själv.

Övriga kommentarer från förare i SiL var att banan hade känts hal och set-ups inte kändes så övertygade som träningen dagen innan. Vädret var något varmare och det ska ha spelat roll. Bl a har Joachim Ljunggren följande att säga om sitt race:

”Jag kände mig på gång på warm-up. Hade fjärde bästa tid. Men sen kom kvalet och allt bara knöt sig likt när man ska backa med släpvagn. All fart var borta! När det stod startruta 13 på skärmen kunde jag inte annat än bli besviken på mig själv. Nu har jag ”bottlat” tillräckligt för idag.” 

Det skulle visa sig senare i racet att Joachim inte alls ”bottlat” klart för idag då han glömde bromsa in i Puhon och fick kast och snurrade av och hamnade sist i fältet. Ytterligare kommentar från Joachim gick inte att få då han låst in sig i sin förartrailer där skrik och ljud från saker som gick sönder hördes.

Nästa race går på Daytona Road, väl mött då!