Wilhelm går från klarhet till klarhet.

Många förare fruktade att Interlagosracet skulle köras på en riktigt varm dag. Vissa pratade om bantemperatur på upp på 43 C.
Bl a Joachim Ljunggren hade följande att säga. Kan tillägga att han hade stirrig och nervös blick under intervjun:

”Jag har kört här när det varit stekande sol och höga temperaturer. Bilen bara kasar fram som Bambi på is. Aldrig mer!”

Senare när väl dagen D hade kommit och förarna kört sina uppvärmningsvarv och ingenjörerna mätt sig fram till en bantemperatur på endast 36 C träffade jag på Joachim i depån och då gav han mig en övertygande tummen upp. Vi hann tyvärr inte med mer än så för Joachim och hans chefsingenjör hade fullt upp. Växellådan låg i molekyler på golvet. Någon krånglade och det var bråda timmar att hinna få ihop allt inför kvalet.

Som sig brukar tog Wilhelm pole position med Victor Dravegård och Marcus Simonsson bakom.
Wilhelm hade följande att säga om sitt kval:

”För ovanlighetens skull så var det inte mitt första kvalvarv som var snabbast utan satte en tid på mitt allra sista som gav pole. Otroligt skönt att få in den tiden, som jag skrivit i nån tidigare race-rapport så tycker jag det ger en skön kudde neråt att ta pole och få komma iväg ganska ensamt.”

Racet gick igång och precis som Wilhelm önskat fick han en liten lucka direkt. En lucka han kunde bygga och utöka. För hans del blev racet en lugn resa. Ett race han kontrollerade från start till mål och gick i mål som ohotad segrare med 11.8 sekunder ner till tvåan som blev Andreas Dahlström med Marcus Simonsson tätt bakom. Wilhelms dag skulle även efter racet visa sig bli ännu bättre då han gjort en hat-trick, pole, vinst och snabbaste varv. Grattis!

Några platser bakom podiet var det hårda kamper om placeringarna. Tät racing och omkörningar. Alla körde tufft men utan några större incidenter så domarna är väldigt nöjda när de ser vad deras ”pojkar” utför för trollkonster på banan.

Senare på kvällen efter racet kunde en man i bruna säckkläder med huva synas vandra runt i depån. Jag kunde vid ett tillfälle smyga mig nära och då hörde jag han mumla följande:

”The force is strong with this one.”

Vid publicering av denna artikel är det fortfarande oklart vem denna mystiske man egentligen syftade på, men vi har våra aningar.