Halvtidsrapport

Vi har precis passerat halva säsongen, 6 race körda, varav två sprint/feature race. I toppen av tabellen hittar vi Wilhelm Wiberg som har kört en stabil säsong och ser oerhört gynnad ut av de drop weeks som senare kommer falla in, förutom fadäsen på Imola, har han aldrig hittat utanför topp 5 denna säsong, en oerhört starkt insats med tanke på motståndet.

Bakom har vi den hungrige 26-åringen Marcus Simonsson från Norrköping som har stärkt sin position sedan säsong 2 där han slutade 7:a i sammandraget. Marcus lider tyvärr av några sämre resultat från tidigare på säsongen som kan ha en negativ faktor med drop weeks.

På tredje plats hittar vi den ständigt podium besökande f.d. Vendeval Simracing föraren Robin Sundkvist som tyvärr stod över Belle Isle p.g.a. en skadad hand, kommer detta påverka hans möjligheter att fightas med Wilhelm om pokalen?

Hur ligger förarna till rent statistiskt? Några siffror har viktats i.o.m. att några förare har stått över vissa race.

Flest vinster

  1. Robin Sundkvist (3 vinster)
  2. Josef Fällgren (2 vinster)
  3. Wiberg – Dahlström – Lindeberg (1 vinst)

Flest poles

  1.  Robin Sundkvist – Andreas Dahlström (2 poles)
  2. Josef Fällgren – Willhelm Wiberg (1 pole)

Flest incidenter

  1. Anonym (11.4 inc/per race)
  2. Andreas Dahlström (10.1 inc/per race)
  3. Wilhelm Wiberg (8.1 inc/per race)´
  4. Philip Johansson (7.7 inc/per race)
  5. Rickard Allardh (7.2 inc/per race)

Största segermarginal

Robin Sundkvist, Road Atlanta, -17.810 före tvåan i racet Wilhelm Wiberg