Belle Isle

Efter att ha kört på släta och breda racingbanor var det så dags för förarna att bege sig till Detroit och köra på stadsbanan som gick av stapeln i Belle Isle parken. Det var många som sa sig vara något nervösa inför det här racet. En racingbana med ojämnt underlag och hårda murar tätt inpå precis överallt.
Till råge på allt skulle dessutom två race köras här.

För att få en aning om vad förarna känner lämnar här Wilhelm ett citat:
”Jag var sjukt nervös inför detta racet, ville verkligen få med lite poäng och har hela tiden sett detta som döds-veckan denna säsongen. Men var orolig att jag inte skulle hålla fokus eller att jag skulle krocka med någon för att vi inte får plats.”

Vi börjar med featureracet på 35 minuter där Andreas Dahlström tar en övertygande pole med Jonas Bodin och Wilhelm Wiberg bakom på andra respektive tredje plats. När säkerhetsbilen går in och släpper fältet får Andreas en kanonstart och bygger en lucka direkt. En lucka som han bara utökar och till slut står som segrare med 13 sekunder ner till Wilhelm som lyckats överta andra platsen från Jonas. På tredje plats slutar Stellan Lindeberg. 
Grattis till Andreas Dahlström till första segern i SiL!

Efter en liten paus är det så dags för sprintracet på 20 minuter. Här med omvänd startordning, stående start och ännu mer nervösa förare på gridden. Många som känner flåset i nacken från snabbare förare! Vilket märks när lamporna ska gå från rött till grönt. Det är några som är så ivriga att komma iväg så det blir lite tjuvstarter här och var.

När fältet sedan tar sig genom kurva två går Andreas Dahlströms dag från hjälte till något annat som är mycket lägre på skalan. Han får ett jättekast och sladdar runt. Harri Kjellin vill inte vara sämre och imiterar Andreas precis på pricken. Som följd blir det panik i ledet med efterföljande masskrasher. Några förare lyckas smita förbi och resten av racet har täta fajter med snabbare förare som gör allt för att ta sig förbi vilket nästan är omöjligt här. Det krävs misstag av bilen framför.
Till slut står Stellan Lindeberg som segrare i sprintracet. Också han en förstagångssegrare i SiL! Resten av pallen fylls av Jonas Bodin och Albin Nyström.

Nästa race är vi tillbaka på en betydligt lugnare bana, Interlagos i Brasilien. Väl mött!