Rapport Race #3 – I Grew Up In A Life Size Pinball Machine

På Imola skrev SiL historia 2018-09-18. Ett stort steg för svensk simracing togs när ligan tog sig an ett race-event med både sprint och feature-race. Det innebar nya rutiner för sekretariatet som fick jobba hårt i pausen. Det roddades riktigt bra och helt plötsligt stod vi uppställda i vår gruppvis omvända startordning.

Deltagarna har recenserat sina egna insatser lite blandat; Joakim Svensson säger ”… definitivt bättre än förväntat” medan Magnus Vallström beskriver känslan efter sprintracet som ”mjäääh?”. Det kan bero på att Magnus räknade fel på mängden soppa förstås. Mats Sjöblom kom in som reserv och säger ”Rejs 2 blev riktigt sköj…”. Jag håller med Mats, det var riktigt sköj även om jag slarvade en hel del i sprinten.

Sprintracet kördes först och vanns av Robin Sundkvist med Wilhelm Wiberg och Andreas Olsson som 2:a respektive 3:a. Grattis till podiumplatserna killar! Och som straff fick de starta på 8:e till 10:e plats när de stora poängen skulle köras om. Josef Fällgren hittar vi först på 6:e plats efter tekniska problem (eller var det taktik?)

Imola är idag en bana som till stor del karaktäriseras av 3 chikaner som alla innebär olika utmaningar och det enda gemensamma för dem är att det är lätt att göra fel och förlora tid eller till och med snurra. Variante Alta (av Joachim Ljunggren också kallad Mardrömschikanen) är den tredje och den kan ställa till det ordentligt. Magnus V igen: Porschen är småsketchy över curbs kan man väl säga. Ja Magnus, i Variante Alta kan den bete sig som en guttaperkaboll i ett flipperspel, liten miss och vad som helst kan hända. Men man får lära sig helt enkelt. Just den här gången kostade det mig 18 platser på varv 4. Bara att köra lite D.A.D på hög volym och rejsa vidare. Det är väldigt kul att kämpa sig upp genom fältet också.

I feature-racet hittade vi en otränad (enligt honom själv) Joachim Ljunggren som gick ut hårt men var tvungen att släppa 3 bilar förbi sig till slut. En som drabbades hårt i race 2 var Wilhelm Wiberg som efter sin 2:a plats i sprinten tidigt körde sönder sin bil och tappade fart. Med 10 minuter kvar av racet gav hans motor upp i ett spektakulärt rökmoln.

Feature-racet vanns till slut av Josef Fällgren före Robin Sundkvist och Andreas Dahlström. Grattis till alla på pallen!

Denna vecka fick vi och publiken besöka en vacker del av italien. Både taffel och racing höll klassen. Domarna fick svårt att hinna med avslutningsmiddagen dock då två race på en knepig bana skulle hanteras. Alla incidenter är utredda och eventuella straff utdelade. Rent generellt behöver nog hela ligan träna på rullande starter.

Vi tar nu ledigt fram till 2:a Oktober då vi besöker Japan och härliga Suzuka. Då blir det bara ett race och vi avslutar med ”All-You-Can-Eat – Sushi Edition”. Alla betalar för sig själva på valfri sushi-resturang.

Vi vill också varmt tacka våra sponsorer på STEC och Skruvat.

Väl mött!

/ Redaktörn