Rapport Race #1 – Svettigt i domarbåset

SiL säsong 3 började med en riktig rökare. Phillip Islands relativt korta bana och ett fält med hela 52 ivriga racers gav inte många sekunder av lugn, utan det var täta kamper hela loppet igenom. Det visar sig också i antalet anmälda incidenter; hela 8 stycken anmälda till domarna att titta på. Ett digert jobb och staben har gjort sitt allra bästa för att göra rättvisa bedömningar.

De som har läst min försäsongskrönika kommer att känna igen några namn bland de som var vassast i säsongspremiären. Vann gjorde Josef Fällgren, före Carl E Jansson och Robin Sundkvist på tredje plats. Stora gratulationer till alla på pallen!

När publiken nu vänt hemåt och vardagen kryper på igen väljer jag ändå att se framåt med tillförsikt. Även om topptrion var väntad så finns det konkurrenter bakom som är beredda att ta för sig. Vi kan se fram emot många spännande race innan året är över. Drop weeks och omvänd startordning kommer att göra sitt till för att skapa en del turbulens. Vi hoppas på en kamp ända in i kaklet.

Min egen insats var en av slarvfel och onödiga avåkningar blandat med ett hyffsat race pace. Ligans förgrundsman och eldsjäl Magnus Vallström slutade på 6:e plats efter en stabil insats. Han inte bara arrar, han kör rätt fort också!

/ Redaktörn