Snart Är Det Dags!

Sverige i torkans år 2018. Augusti närmar sig slutet, och regnet har äntligen hittat till vårt avlånga land igen. Det är mindre än en vecka kvar till årets stora höjdpunkt; Swedish iRacing League säsong 3 startar 28:e Augusti. Den här gången börjar vi vår miljöanpassade racing på Philip Island Circuit, på andra sidan jorden.

Som vanligt bjuder ligan på fest och gamman för publiken. Vi kan vänta oss duktiga racers, fart, krasher, ilska, skrikande däck och tjutande bromsar. Hamburgare kan stekas på hemmaspisen men rekommendationen är att göra det enkelt och ha chips att snacksa på under racet.

För första gången har vi nu tre biltillverkare som tillåts i serien, då Porsche RSR äntligen finns tillgänglig tillsammans med Fezzan å Fårrden (är du för ung att förstå referensen ”Fårrden”, fråga dina föräldrar och berätta om deras reaktion). Nytt för i år är att vissa deltävlingar skiljer på sprint och main event. På dessa får vi också uppleva omvänd startordning och det kommer säkert att skapa en hel del spännande omkörningssituationer. Poängberäkningen krånglas också till under dessa race, men de flesta tävlingar körs precis som innan med bara ett race.

Som årets favoriter till totalsegern ser jag regerande mästaren Carl Jansson och första säsongens vinnare Josef Fällgren. Det finns utmanare bakom som t.ex. Robin Sundkvist, men kommer någon att kunna slå dem? Även Redaktörn kommer att ställa upp, och eftersom ligan körs i en tävlingsklass som han inte riktigt behärskar så det kan bli både fågel och fisk.

Sist men inte minst har ligan arbetat fram en deal angående direktsändningsrättigheter och vi hoppas mycket på detta. Jag själv vill ha en entusiastisk och lite smågalen kommentator och hoppas att Tommie kan uppfylla mina väl uppskruvade förväntningar.

Välkomna alla, både förare och publik och andra intresserade, till Swedish iRacing League säsong 3, för nu är det snart dags att köra.

Happiness – when the lights go green, you drop the clutch and BRAAAAAAP!

/Redaktörn