Broadcast för säsong 3 säkrad!

Idag kan vi stolt meddela att vi kommer att få fortsätta bjuda på kommenterad broadcast från våra race. Helt plötsligt stod han där, vår nya chefskommentator! Jag tog några snabba frågor med Tommie Aalto!

Tommie! Du var anmäld som förare men slutar som kommentator. Hur gick det här till?
Hej, jo jag såg i ligans Discord att det inte skulle bli någon sändning den här säsongen då du Magnus skulle köra och det inte fanns någon ersättare. Jag hittade ligan tack vare sändningarna och följde racen varje vecka och kände helt enkelt att ligan behöver sin broadcast för att kunna nå ut till folkmassan! Sedan har jag streamat en del på twitch så en del kunskap och intresse fanns redan. Jag erbjöd mig helt enkelt att bära din fackla vidare och nu är vi här.

Kan du berätta lite om dig själv och vad du har för relation till simracing och racing överhuvudtaget?
Jag är 31 år gammal och har jobbat i bilbranschen i stort sett hela mitt liv. Jag hittade iRacing via Twitch för ca 1,5 år sedan och innan dess har man väl kört lite bilspel såsom Need for speed och Gran Turismo i sina yngre dagar. Racing har alltid varit en del av mitt liv då jag körde mycket konbana innan jag blev pappa.

Vad ser du fram emot med att broadcasta och vad ser du som största utmaning med detsamma?
Det ska bli väldigt spännande att följa rejsen på en ny nivå där det är jag som ska agera värd och kameraman samtidigt. Men det är väl också just det som samtidigt är den största utmaningen, att få allting att lira och se snyggt ut. Men det ska bli skitkul rent ut sagt!

Vad brukar du köra för serier annars?
IMSA och iRacing Lemans Series är väl dom två främsta serierna jag kör då den nya Porsche 911 RSR är helt underbar att köra!

Härligt! Då har du full koll! Något du vill tillägga innan vi börjar ladda för säsongsstart?
Vill tacka för möjligheten att sända sil och önska alla tävlande lycka till!

Fotnot: Racen sänds varje tisdag enligt schema på youtube.com/swedishiracingleague