SiL Racings Insida #2 – Ölbryggaren

Freddie! My man! Ansiktet utåt för Kalles kaviar! Hur står det till?
Tjena Magnus! Det är bara fint med mig, tackar som frågar!

Hur länge har du harvat runt på iRacing?
Jag har harvat runt på iRacing sen våren 2016 då jag i min Mazda la mitt första gummi på Okayama short. Det var första dagen på ett förmodligen livslångt beroende.

Finns det något spel som enligt dig kan utmana nu direkt eller i framtiden?
Nej.

Hur kom du i kontakt med Swedish iRacing League?
Swedish iRacing League hittade jag tack vare ett meddelande från dig faktiskt!

Kul! Vad tror du är viktigt för att kunna locka fler att gå med i ligan?
Visa på respektfull men utmanande racing utan farliga förare. Här är domarsystemet stor hjälp och bidrar helt klart till ännu mer försiktighet och mindre dumheter. Tror även det är viktigt att fortsätta hålla dålig attityd borta från ligan. Ingen tycker om att höra när någon skäller ut någon över röstchatten mitt i racet. Håller fortfarande tummarna för livesändning av säsong 3 då detta nog är det bästa sättet att locka till sig fler utifrån. Såg riktigt proffsigt ut under säsong 2.

Hur kom det sig att ni startade upp Kalles Endurance? Kör ni några endurancerace?
Kalles Endurance Racing Sweden skapades då jag och Alexander ville ta steget till teamkörning i “iRacing Endurance Le Mans Series” och så småningom special events. Detta har pga tidsbrist inte blivit av än tyvärr. Jag skyller lite på SIL då serien var så rolig att köra att jag la mer fokus på säsong 2 av SIL än iRacings officiella serier.

Är Kalles öppna för att rekrytera fler förare och hur gör man isåfall?
Det är inte omöjligt. Släng iväg ett meddelande till mig på iRacing isåfall så skickar jag det vidare till vår rekryteringsenhet som utvärderar dig. Nej men vi är extremt basic just nu. Man ska inte vänta sig något väloljat team med egen setupmekaniker och sånt. I nuläget har vi typ bara ett coolt livery och försöker köra tillsammans. Men visst kan någon mer få åka med oss om man vill!

Är du och Alexander Loodin Ek polare på sidan av?
Ja vi känner varandra irl sedan slutet på gymnasiet. Så typ 13 år eller så.

Vad har du för mål med din simracingkarriär?
Mitt mål med simracing är rätt så diffust. När jag började jagade jag efter så hög iRating som möjligt men nu strävar jag efter att bli en förare man känner sig trygg runt i trafik samtidigt som jag såklart vill vara med och tävla om bra positioner. SIL säsong 3 är där mitt fokus kommer ligga under hösten och målet är att hamna top 20 i sluttabellen. Kan låta som ett lågt mål men jag vet hur duktiga förare vi har i serien så jag försöker sätta ett någorlunda realistiskt mål.

Ett annat mål är att få vara med och slutföra 12timmar Bathurst. Antingen med vårat team eller som ”gästförare” med något annat team.

Har du något favoritmoment som du särskilt minns?
Min första vinst är såklart något jag minns. Tyvärr inget som verkar återkomma särskilt ofta. Annars är mitt första livesända ligarace i Spec Racer Ford ett minne som håller sig kvar. Nervositetsdarret i den kopplingsfoten innan lamporna slocknade var något utöver det vanliga.

Spec Racer Ford alltså! Kör du den fortfarande, eller är det enbart GTE som gäller för tillfället?
SRF är en långsam men riktigt rolig bil tycker jag. I den serien som jag först hittade bra racing med riktigt gentlemannamässig körning. Hoppar in ibland mest för att leka runt lite men tävlar bara i GTE för tillfället.

Om man är sugen på att börja köra sim/iracing, vad är dina bästa tips?
Mina tips om man vill börja med simracing? Uhm… subscriba till iRacing och kör som att det är din egen bil. Då kommer du snart hitta en bit av simracingvärlden som är ganska unik i min mening. Sen om du vill kasta pengar omkring dig så är VR något som höjt rolighetsfaktorn väldigt mycket, i alla fall för mig.

Med tanke på din profilbild på SIL:s hemsida kan man ana att du är ett F1-fan. Vilka race har du varit på och vad säger du om våran nuvarande svensk i F1?
Ja, jag är sen några år tillbaka ett inbitet F1 fan. Jag har bara varit på ett race än så länge vilket var årets race på Red Bull ring i Spielberg. Fyra fantastiska dagar som helt klart gav mersmak. Hoppas att jag kan komma iväg på något av racen nästa säsong igen. Jag tycker det är fantastiskt kul att vi har Marcus i F1 och jag tycker helt klart att han förbättrat sig i år. Jag hoppas att han kan få till sin lördagsform efter sommaren och börja kvala lite bättre. Behövs inte så mycket mer för att plocka ett par positioner till på gridden. Håller mina tummar hårt för andra hälften av säsongen och att han får sitta kvar i bilen även 2019.

Vad gör du när du inte kör iRacing?
När jag inte sitter i racingstolen så jobbar jag som Senior Artist i spelindustrin och är jag inte på kontoret så hänger jag med blivande frugan och våra 2 katter, brygger öl eller vandrar bland fjällen i norr ätandes en kaviarmacka.

Senior artist, vad innebär det? Något du kan berätta om som du jobbar med för tillfället?
Det innebär att jag jobbar med det grafiska i spel till PC och konsoler. Modellerar, texturer och designar platserna du springer runt i kort förklarat. Har jobbat för Ubisoft och Zenimax där jag varit med och gjort spel som Far Cry, the Division, DOOM och Wolfenstein. Jag har väldigt nyligen lämnat jätteföretagen bakom mig och jobbar på en väldigt liten studio just nu på ett hemligt projekt.

Jag är ett stort fan av öl. Sippar gärna på en stout, suröl eller varför inte något klassiskt belgiskt? Vad brygger du och vad dricker du helst?
Brygger det mesta. Har tagit fram ett recept på en belgisk Wit som jag är sjukt nöjd med. Jag dricker gärna just Veteöl eller Lager just nu men även porter eller Stout lär väl slinka ner nu när hösten närmar sig! Suröl kan också vara riktigt gott och detta är något jag skulle vilja brygga men har dålig koll på hur man gör. Får lära mig! Är man intresserad kan man följa oss på #Foolsbryggeri på Instagram. Lite halvdålig aktivitet just nu men vi kommer dra igång igen nu efter sommaren.

Härligt! Då ska jag tacka för att jag fick låna lite av din dyrbara tid och så ses vi på gridden!
Tack själv! Ska bli riktigt kul att köra med dig på banan. Även om jag kommer sakna din kommentering av racet.