SiL Racings Insida #1 – Intervju med grundaren

Insidan – It Begins

Det här är första delen i en intervju/artikel-serie som främst handlar om de människor som är aktiva inom SiL, både förare och crew men även om ligan i sig och vad som händer i vårt community. Naturligtvis får chefen Magnus föregå med gott exempel och inleda som intervjuoffer. Håll till godo!

Faktaruta

Namn: Magnus Vallström
Ålder: 32
Bor: Skellefteå
Yrke: Elektriker
VR eller skärm: VR
Förarprofil: https://swedishiracingleague.se/masterskapet/forare/magnus-vallstrom/

Starten

Intevju nummer ett, du är först ut Magnus, hur känns det?
Det känns stabilt. Som chef får man ofta bana väg, så det känns helt naturligt. 😉

Vi vet redan att du är iRacer och norrlänning, men vad mer är Magnus?
Jadu, Håkan. Att beskriva sig själv är ju alltid fyllt med ångest. Men jag skulle säga att jag är en tävlingsmänniska. Obotlig sportdåre. Ivrig, kommer man på något så ska det hända omedelbart och helst igår.

Sedan har jag ju även en sambo och två döttrar som dominerar vardagen!

Vad fick dig att dra igång SiL? Var det något som fattades i svensk simracing?
Jag har som jag sa en tävlingsmänniska i mig som gör att ligor är bland det roligaste som finns. Jag har alltid gillat att arrangera och delta i tävlingar, både IRL och online. Innan jag började med iRacing så körde jag flera år ligaracing i F1-spelen på ett stort community, ett community jag nästan har som förebild. När jag väl slutade med F1 och tog klivet vidare så kom jag snabbt fram till att jag dels inte hittade nån svensk liga. Och sen tyckte jag att de man hittade var ganska opersonliga och röriga. Det kan ju ha o göra vad man är van vid förstås.

Men det jag vill ha av en liga är egentligen i grund och botten ett community, en samlingsplats för medlemmar att snacka skit, men även en plats där man kan tävla. Sedan kom det sig egentligen som en slump att jag startade upp denna liga i samarbete med VGP. Och allt eftersom kom även Jocke in mer och mer och hjälpte till och innan säsong 1 var slut så var vi mer eller mindre “delägare”.

Framtiden

Vad ser du i framtiden för SiL och vad kommer att behöva hända på vägen för att komma dit?
Slutstationen skulle ju vara att förare från vår liga kvalificerar sig till att köra med riktiga team, men dit är det en bit. Annars skulle det vara kul att få arrangera större livetävlingar, både nationellt och internationellt. Men som sagt, allt tar sin tid, vi är fortfarande nystartade och vill först och främst etablera oss med en stabil och återkommande förarbas. Detta lyckas om folk tycker vi är seriösa och är bra som arrangörer. Vi har kommit en liten bit åtminstone.

Vad jag förstått har vi ingen streaminglösning för säsong 3. Pågår det något arbete för detta framöver?
Korrekt. För tillfället har vi inte hittat någon som vill broadcasta och kommentera racen. Tyvärr verkar det vara en hård nöt att knäcka. Jag körde ju själv säsong 2, men alla vet ju att en norrlänning pratar alldeles för långsamt för att sitta och kommentera, så jag tänkte försöka köra själv istället och hoppas på att broadcastingen löser sig.

E-sport

När vi ändå är inne på framtiden, vad tror du om framtiden för simracing som e-sport?
Jag tror att simracing är redo för att ta plats som e-sport. Det ser vi ju bevis på i F1. Enda egentliga problemet är att man måste skilja på alla olika simar. Jag tror det är svårt att arrangera en turnering i “simracing”. Jag tror det snarare turneringarna måste döpas utefter varje spel. Jag personligen kommer ju sannolikt aldrig delta i en turnering i någon annan simulator.

Hur står sig sim-racing vs sim-cade och arcade – spelar det någon roll?
Svårt att jämföra. Men som inbiten iRacer och föredetta F1-spelare så känns det ju sorgligt att det ska vara ett franchisespel som tar täten till uppmärksammad e-sport. Samtidigt naturligt då pengar inte saknas för att backa detta, samt att det finns naturliga event att genomföra dessa tävlingar på. Helt enkelt lätt att genomföra. Kul att dom gör det ändå då det lockar folk att rejsa online!

Självförtroende?

Vinner du ditt första SiL-race under säsong 3?
Jag ger det ungefär 0.1% chans.

Vad är planen för resten av semestern?
Nu väntar inskolning av nummer 2 på förskolan. Förutom det ska jag snart börja förbereda mig inför Le mans 24 timmars som är 18-19 augusti, ska bli riktigt skoj. Förutom det så tar vi en dag i taget.

Tack Magnus för denna lilla inblick i dina tankar.

/ Redaktörn